Manor underwear Blog

Manor anketa: 92% ispitanika menja donji veš jednom dnevno, a omiljeni materijal je pamuk

Manor underwear anketa donji veš Srbija

Manor underwear je u prethodnih godinu dana sproveo nereprezentativnu anketu o navikama vezanih za donji veš, kako ga korisnici održavaju i koje odlike/karakteristike donjeg veša najviše preferiraju.

Ankete su sprovedene putem Instagram story-ja Manor underwear profila u kojima je učestvovalo od 70 do 120 ispitanika (zavisno od broja pregleda stroy-ja) različitih uzrasta u najvećem broju stanovnika Srbije i okolnih zemalja.

Navike o korišćenju donjeg veša

Jedno od pitanja koje je dobilo najviše odgovora i izazvalo najviše pažnje je “Kada donji veš odlazi na pranje?” odnosno “Koliko često menjate donji veš?”. Čak 92% učesnika Manor underwear ankete menja jednom dnevno donji veš, 5% kada se isprlja, a 3% posle dvodnevnog nošenja.

56% učesnika ankete obnavlja donji veš posle 6 meseci, 32% jednom godišnje, dok 12% jednom u dve godine.

U svakom trenutku u svom garderoberu 75% učesnika ankete ima više od 10 pari donjeg veša, 21% ima od 5 do 10 pari, a 4% manje od pet pari.

Donji veš duže je vreme u bliskom kontaktu s vašom kožom, tačnije, vašim intimnim područjima. Kao rezultat toga dolazi u kontakt s mnogo mrtve kože, kao i s bakterijama – kako zdravim, prirodnim bakterijama koje svi mi imamo, tako i sa lošim bakterijama koje mogu biti posledica infekcija. Zato, stručnjaci za higijenu savetuje da bacimo stari donji veš kome je “istekao rok trajanja” i kupimo novi nakon najviše godinu dana, a idealno nakon 6 meseci.

Idealan materijal i omiljene boje

Kada je u pitanju materijal od koga je izrađen donji veš 75% učesnika Manor ankete je odabralo pamuk kao idealni materijal, 21% je odabralo bambus, a 4% poliester.

Podsetimo, za razliku od veštačkih materijala, poput poliestera i poliamida, pamuk na dodir daje prijatniji osećaj, doprinosi da koža “diše” prilikom dnevnih i noćnih fizičkih aktivnosti, ima veću moć upijanja (neprocenjivo za muškarce koji se prekomerno znoje), a pritom neuporedivo manje zagađuje okolinu s obzirom na to da se razgrađuje u znatno kraćem vremenskom roku.

Omiljena boja je crna, koju je izabralo 34% učesnika ankete, 23% je odabralo plavu, 22% crvenu i 21% belu.

Više od polovine učesnika ankete preferira slip modele 59%, dok 41% više voli bokserice.

Ne zaboravi da tvoju omiljenu boju bokserica i slipa možeš pronaći u Manor underwear online shop-u.

Održavanje donjeg veša

Kada je u pitanju održavanje donjeg veša, 69% učesnika ankete kaže da sami peru donji veš, dok 31% kaže da im to obavlja neko drugi od ukućana (majka, devojka, žena…).

Još jedno od pitanja koje je privuklo veliku pažnju jeste “Na kojoj temperaturi perete donji veš?”. Na ovo pitanje 40% učesnika Manor underwear ankete se izjasnilo da pere na 60°C, 33% na 40°C, a 27% na 90°C.

Donji veš od pamuka nema prirodna antibakterijska svojstva i svojstva otporna na miris. To znači da treba prati malo češće. Ipak, predlažemo mašinsko pranje na 40°C u kombinaciji sa dobrim deterdžentom. Tako ćete uštedeti energiju i izložiti pamučna vlakna manjem stresu, produžujući životni vek odeće.

Na pitanje da li peglate donji veš 19% ućesnika je reklo DA, dok ostalih 81% je reklo da ne pegla donji veš.

Za donji veš od pamuka često nije potrebno peglanje ako ga lagano protresete kada izađe iz veš-mašine i okačite da se osuši. Ako je peglanje ipak potrebno, opet je nabolje da se obratite etiketi za negu odeće da biste znali koje je podešavanje temperature sigurno.

Zanimljivo je i da se 15% učesnika ankete izjasnilo da nosi donji veš prilikom kupanja (na bazenu, moru…), a 85% je reklo da ne nosi donji veš ispod šortca za kupanje.

Navike prilikom kupovine donjeg veša

Kada su u pitanju navike prilikom kupovine donjeg veša, 35% korisnika se izjasnilo da zahteva račun prilikom kupovine, dok 65% ne zahteva i neočekuje račun.

Ne zaboravi da kupovinom domaćih proizvoda i kucanjem fiskalnih računa celokupna zajednica ima dobrobit, jer samo na taj način možemo obezbediti nove parkove, nova igrališta, vrtiće, škole…

Na kraju, prilikom online kupovine, učesnici ankete najviše cene tačnost i brzinu isporuke. Zato su najviše poverenja dali Post express kurirskoj službi i to čak 41% učesnika. Podesećamo da sve Manor underwear porudžbine se šalju upravo pomenutom kuriskom službom, a detalje o isporuci možeš pogledati OVDE.

Preduzimi već sada najvažnije korake u zaštiti svog intimnog zdravlja i obezbedi mekan i udoban Manor underwear donji veš domaće proizvodnje koji će zadovoljiti sve tvoje potrebe.

Zaprati Manor underwear na drštvenim mrežama Instagram i Facebook
i pronađi nove opcije eleganicije i udobnosti.