Manor underwear Blog

Donji veš ima rok trajanja. Kada je vreme za novi?

Manor underwear: Donji veš ima rok trajanja. Kada je vreme za novi?

Sve ima rok trajanja, pa tako i donji veš ima svoj rok u pogledu bakteriološke ispravnosti.

Naime, stručnjaci ističu opasnost od bakterija koje se mogu pronaći na donjem vešu uprkos pranju na visokim temperaturama. Upravo iz tog razloga savetuju da napravite red u ormanu.

Većina ljudi ima nekoliko pari starih, dragih pa i dotrajalih bokserica koje čuva jer su udobne.

Sudeći po rečima stručnjaka za higijenu, takva navika nije dobra i trebalo bi da razmotrimo uklanjanje ako donji veš imamo duže od 6 meseci.

Menjanjem donjeg veša na svakih 6 meseci preduzimate najvažnije korake u zaštiti intimnog zdravlja.

Dr Shirin Lakhani objašnjava kako bakterije mogu ostati na donjem vešu čak i nakon što one prođu kroz veš mašinu.

“Donji veš duže je vreme u bliskom kontaktu s vašom kožom, tačnije, vašim intimnim područjima. Kao rezultat toga dolazi u kontakt s mnogo mrtve kože, kao i s bakterijama – kako zdravim, prirodnim bakterijama koje svi mi imamo, tako i sa lošim bakterijama koje mogu biti posledica infekcija” ističe ona.

Postoje istraživanja koja sugerišu da neke bakterije, poput ešerihije, mogu preživeti i na visokim temperaturama pranja.

Zbog toga savetuje da bacimo stari donji veš kome je istekao rok trajanja i kupimo nove nakon najviše godinu dana, a idealno nakon 6 meseci.

To posebno važi za donji veš koji koristimo pri sportskim aktivnostima ili u teretani.

Preduzimi već sada najvažnije korake u zaštiti svog intimnog zdravlja i obezbedi mekan i udoban Manor underwear donji veš domaće proizvodnje koji će zadovoljiti tvoje potrebe.

Izvor: Magazin novosti