Manor underwear Blog

Zašto se današnja odeća raspada tako brzo?

Zašto se današnja odeća raspada

U ovom delu Manor underwear Bloga saznaćeš zašto se današnja odeća raspada posle kratkog vremena.

Koliko puta ti se dogodilo da se na samo nekoliko puta obučenim boksericama preko noći pojave rupice? Ili se rubovi toliko iskrive da ih više ne možeš nositi? Mnogi kažu da se danas sve proizvodi tako da što kraće traje i izgleda da su u pravu. Barem kada su donji veš i odeća u pitanju.

Jedan od odgovora na pitanje zašto se današnja odeća raspada tako brzo je u tome da se garderoba danas namerno pravi s rokom trajanja. International Fabricare Institute je za Daily Mail potvrdio da se, naprimer, klasične majice proizvode tako da traju 30 pranja.

Još jedan od razloga zbog kojih odeća, uključujući i donji veš, ima loš kvalitet je i taj što je postala jeftinija, pa kupci imaju manja očekivanja.

Kraćem roku je doprinela i pojava high street brendova. Menjajući stilove i modne trendove koji su povoljni. Potrošači se navikavaju na takozvanu „brzu modu“. To znači da stalno želimo nove stvari kako bismo bili u korak s modom.

Modeli cipela ili pantalona mogu se promeniti i po nekoliko puta u godini, a trgovinski lanci pune police s novim komadima i modelima na nedeljnoj bazi.

S druge strane, postoje brendovi, poput Manor underwear-a koji neprate tzv brzu modu i neprilagođavaju se modnim trendovima. Upravo ti brendovi, stavljaju kvalitet samih proizvoda i maksimalno zadovoljstvo kupaca na prvo mesto.

Loša tkanina i način šivenja

Vunu, pamuk, svilu i lan zamenili su daleko lošiji poliester ili najlon. To dokazuje kako odeća, tako i donji veš, naših starijih generacija koja traje godinama jer je napravljena od prirodnih tkanina.

Problem niskog kvaliteta izrade pojačava i status radne snage, koja je u zemljama trećeg sveta, gde se većina današnje garderobe proizvedena, mizerno plaćena.

Sigurno ste primetili kako porubi na odeći sami od sebe počinju po malo da se paraju vrlo brzo posle kupovine. I tu je kriv način šivenja jer mašine spajaju tkanine i nemaju onaj pravi, čvrsti završetak. A s obzirom na cenu, mnogi će umesto prišivanja dugmeta ili popravke poruba kod krojačice jednostavno kupiti novu majicu.

Zato su svi naši modeli donjeg veša, majica, bermuda i pidžama napravljeni u Srbiji od prirodnih pamučnih materijala koji daje maksimalnu udobnost prilikom nošenja. A svaki komad naše garderobe, pre same prodaje prolazi kroz proces kontrole. Detaljnije o nastajanju Manor underwear proizvoda možeš se informisati OVDE.

Kako kupovati kvalitetniju odeću

Kreativni direktor londonskog Studija mode Toni Glenvil objasnio je za Daily Mail da treba paziti kod izbora tkanine i umesto sintetike birati prirodni materijal, odnosno pamuk, lan, svilu i vunu.

Prirodni materijali su izdržljiviji, duže traju, ali su i skuplji.

Upravo iz navedenih razloga odaberi Manor underwear donji veš po pristupačnim cenama od prirodnih i pamučnih materijala i uživaj u maksimalnoj udobnosti i kvalitetu koji zaslužuješ!

Zaprati Manor underwear na društvenim mrežama Instagram i Facebook
i pronađi nove opcije eleganicije i udobnosti uz popuste kreirane samo za tebe!

TVOJ MANOR STIL

Izvor: N1