Manor underwear Blog

Trikovi: Kako da tvoj donji veš traje što duže?

Manor underwear - Kako da tvoj donji veš traje duže

Postoji nešto kod garderobe i donjeg veša koji se masovno proizvode zbog čega ponekada zažalimo što trošimo toliko na stvari koje ne zadrže kvalitet kakav imaju u prodavnici više od mesec dana.

Nakon nekoliko pranja kod određenih proizvoda videćete izbledele otiske, ružne mrlje ili, najgore, istegnutu tkaninu.

Prvo, želimo da podelimo naše savete i trikove kako biste maksimalno iskoristili donji veš koji već imate u vašoj fioci garderobera.

Jedno je imati odličan donji veš, drugo je znati kako se brinuti o njemu i osigurati da zaista traje dugo. Sve sjajne stvari zahtevaju i dobro održavanje.

U ovom slučaju, ovo su samo nekoliko saveta koji će vam osigurati da vam se donji veš slučajno ne pocepa ili uništi.

Grupišite sličnu odeću

Bolje je da razdvojite odeću i grupišete slične. Još je bolje ove grupe oprati odvojeno kako biste se osigurali da će se samo slične teksture trljati jedna o drugu kada ih stavite u mašinu.

Preporučujemo naše Twilight blue i Cubes VS Dots kolekcije gde možete upariti majicu, pidžamu, slip ili bokserice i na taj način grupisati sličnu odeću prilikom pranja.

Manor underwear Twilight blue plave bokserice

Koristite toplu vodu

Koliko god je to moguće, pokušajte koristiti toplu vodu (40°C)prilikom pranja donjeg veša. Ova temperatura je znatno bolja i nežnija prema tkanini od vruće  vode (60°C i više stepeni).

Povrh svega, bolje je i za okolinu!

Manor underwear proizvodi ne zahtevaju pranje na najvišoj temperaturi (90°C)! Naprotiv, fina tkanina će biti apsolutno čista i duže će zadržati svoja svojstva ako se tretira savremenims redstvima za pranje na nižim temperaturama (40°C).

Okrenite ih na naličje

Pre pranja ili stavljanja u mašinu za veš, okrenite ih naopako da se spoljašnjost bokserica ili slipa ne bi trljala sa ostalom odećom koju ste stavili na pranje. Ovo takođe pomaže u sprečavanju izbeljivanja.

Koristite odgovarajuću toplotu prilikom peglanja

Postoje i odgovarajuća podešavanja toplote kada peglate donji veš. Idealna temperatura za Manor underwear pamučni donji veš je oko 200° C. Na taj način nećete slučajno izgoreti ili upropastiti tkaninu kada peglate.

Manor underwear Održavanje odeće

Spakujte odeću nakon sušenja

Ovo je prilično važno. Umesto da samo nabacate donji veš u fioku, spakujte ga. I ne zaboravite, kačenje na ofinger omogućava gravitaciji da učini svoje i dugoročno rastegne tkaninu bokserica ili slipa.

Na kraju, uvek je najbolje potražiti donji veš koji neće zahtevati mnogo održavanja, što donosi Orange movement Manor underwear kolekcija.