Manor underwear Blog

Šta da radim sa odećom koju više ne nosim?

Ako ste i vi u poslednjih mesec i po dana opsesivno čistili stan, onda je i kod vas orman u nekom trenutku došao na red. I ne, sada nećemo prosipati #mariekondo teoriju kako da se otarasite viškova i zašto je to dobro, već ćemo vam dati par ideja šta da radite sa stvarima za koje procenite da više nećete nositi.

Nađite im novu upotrebnu vrednost.

Većina nas sada ima više slobodnog vremena, a prerada odevnih predmeta može da se pretvori u zabavan hobi. Neka stare farmerke postanu šorts, a od majica možete da napravite baš kul cegere.

Prodajte odeću.

Moje krpice, Depop, Ebay, KupujemProdajem, Limundo – ima toliko online opcija koje možete da iskoristite. Možete da otvorite i insta prodavnicu. Ako vam je sve ovo cimanje – kontaktirajte devojke i momke koji već imaju razrađene second hand šopove na Instagramu pa njima prodajte/prosledite.

Donirajte odeću.

Ovo je malo teže u datom trenutku, obzirom na to da moramo voditi računa o fizičkoj distanci. Spakujte odeću i kurirskim službama je pošaljite u humanitarne centre, ili je lepo operite i ispeglajte, spakujte u kutiju i ostavite na ulici – sigurno ćete nekoga obradovati.

Razmenite odeću sa drugarima/drugaricama/rođacima.

One man’s junk is another man’s treasure!

Ako vam se ne radi ništa od navedenog, odeću možete reciklirati.

Na žalost za ljude sa severa Srbije je to malo teži zadatak i osuđeni su da odeću ostavljaju u lancima brze mode koji nude opciju reciklaže. Ako ste u Zlatiborskom okrugu, odeću odnesite u centar koji se bavi reciklažom tekstila, dok je za južnjake tu niška firma koja se bavi reciklažom industrijskog tekstila. Ako je materijal organski (100% pamuk, lan, juta…) može se iskoristiti za pravljenje komposta.

Autor teksta: FFM.podcast

F.fm Podcast su dve održive dive koje pričaju o modi, ali ozbiljno. Bindžuj F.fm emisije OVDE.