Manor underwear Blog

Greške koje uništavaju donji veš, odeću i veš mašinu

Greške koje uništavaju donji veš, odeću i veš mašinu

Iako se pranje odeće čini prilično jednostavnim, postoje greške koje uništavaju donji veš, odeću i veš mašinu. Ovo su neke od najčešćih grešaka:

Korišćenje kapsula za male količine odeće

Kapsule za pranje su izuzetno praktične i kad je u pitanju skadlištenje i pranje, a sastoje se od savršeno odmerene doze deterdženta.

Jedna kapsula je predviđena za srednje opterećenje veš mašine. To znači da kad stavimo kapsulu, a peremo malu količinu odeće, stvaramo dodatni učinak hemijskih deterdženata i na odeću i na veš mašinu. Tako se može stvoriti višak sedimenta unutar mašine i na taj način se oštetiti pumpe i motor.

Ne provetravate veš mašinu

Kada odmah nakon vađenja odeće zatvorimo vrata veš mašine, ostavljamo je u stanju povećane vlage. To je savršeno okruženje za rast plesni i bakterija. Stoga je bolje ostaviti vrata veš mašine otvorena 15-20 minuta.

Umesto tečnog, koristite deterdžent u prahu

Prašak za pranje savršen je za uklanjanje tvrdih mrlja, pa je njegova upotreba u nekim slučajevima sasvim razumna. Međutim, u drugim slučajevima bolje je koristiti tečni deterdžent.

Naime, tečni deterdžent bolji je za preliminarnu obradu mrlja, a uz to ostavlja i manje tragova na odeći. Takođe, tečni deterdžent je sigurniji za veš mašinu zbog bolje topivosti u odnosu na prašak koji može da začepi sistsem.

Stavljate deterdžent direktno na odeću

Dodavanje deterdženta direktno na odeću je loša ideja. Naime, veš mašina je dizajnirana tako da u pravom trenutku ispusti deterdžent na odeću. Uz to, ako dodate deterdžent direktno na odjeću, postoji mogućnost da ostane na odeći i da se stvore mrlje.

Preterano korišćenje omekšivača

Omekšivač ne doprinosi čišćoj odeći, on samo omekšava rublje. Ako prekomerno koristite omekšivač odjća će vam biti puna petrohemikalija. Omekšivači takođe mogu da doprinesu rastu plesni i da začepe cevi u mašini.

S druge strane, pripazite i da ne koristite premalo deterdženta jer se u tom slučaju odeća neće oprati kako treba.

Ovo su greške koje uništavaju donji veš, odeću i veš mašinu, a za više informacija o čuvanju i održavanju odeće možete pročitati OVDE.

Zaprati Manor underwear na društvenim mrežama Instagram i Facebook
i pronađi nove opcije eleganicije i udobnosti uz popuste kreirane samo za tebe!

TVOJ MANOR STIL

Izvor: N1 Photo: Pixabay